خانه تغذیه و خوراک آشپزی و غذا بگو چطور از عسل نگهداری کنم؟

بگو چطور از عسل نگهداری کنم؟

۷
9
روشهای نگهداری از عسل

نکته های مهم در حفظ و نگهداری از عسل 

هزینه خرید عسل + ۱۵ سال تخصص اندک از فروشنده معتبر تهیه کنید
عسل ماده غذایی اعجاب آوری است که علاوه بر داشتن خواص فراوان و کاربردهای متنوع غذایی و طبی این قابلیت را دارد که تا سالهای سال باقی بماند و فاسد یا خراب نشود. کشف عسلی تقریبا سالم در مقبره فرعون نشاندهنده کیفیت زیستی و ماندگاری بالای این ماده خاص و مهم است.

البته این به این معنا نیست که عسل به هیچ وجه خراب نخواهد شد و اگر شرایط نگهداری آن مانند قرار نگرفتن در معرض رطوبت و دمای بالا  رعایت نشود میتواند خراب شده یا حداقل خواص شفابخش خود را از دست بدهد. پس حال که عسل خود را با دقت انتخاب کرده اید باید اصول نگهداری آن را نیز بدانید.

در این مقاله نکته های مهم در نگهداری عسل را بخوانید:

شرایط مکانی نگهداری از عسل

شرایط مکانی نگهداری از عسل

عسل باید در محیطی خنک به دور از رطوبت، نور شدید و عاری از آلودگی ها و دور از دسترسی حیوانات و حشرات موذی نگهداری شود.

رطوبت بالا باعث فعال شدن باکتری ها، تخمیر و ترش شدن عسل خواهد شد. در جابجایی عسل نباید به هیچ وجه آب به آن اضافه شود یا از ظروف خیس استفاده گردد.

بهترین دمای نگهداری عسل حدود ده درجه سانتیگراد است ولی بهتر است این دما بالای ۲۵ درجه سانتیگراد نباشد. البته نیازی به نگهداری از عسل در یخچال نیست چون اگر اینطور بود، خود زنبور ها بیشتر از ما دلشان به حال تولیداتشان میسوخت و کندوی خود را در مناطق قطبی علم میکردند.

نگهداری از عسل در یخچال و دمای پایین باعث سرعت بخشیده شدن به فرآیند رس دادن (شکرک زدن) عسل شده و با اینکه این موضوع ایرادی برای عسل نیست ولی مصرف آن را کمی سخت کرده و ممکن است به ذائقه افراد جالب نباشد.

ظرف نگهداری از عسل

ظرف نگهداری از عسل

بهترین ظرف برای نگهداری طولانی مدت از عسل، ظروف شیشه ای، لعابی و یا سفالی استو ظرفهای پلاستیکی در رده بعدی قرار دارند ولی استفاده از ظرفهای فلزی به هیچ وجه توصیه نمیشوند.

عسل ماده ای اسیدی است که PH نزدیک به ۴ دارد، بنابراین نگهداری عسل در ظرف فلزی باعث واکنش دادن و اصطلاحا خورده شدن ظرف و آزاد شدن یونهای فلزی مضر در آن است. برای نگهداری عسل در حجم خیلی زیاد نهایتا از ظروف گالوانیزه استفاده کنید.

عسل را در مجاورت هوای آزاد قرار ندهید

عسل را در مجاورت هوای آزاد قرار ندهید

در ظرف عسل باید محکم بسته و بدون منفذ باشد. عسل به سرعت رطوبت هوا را جذب میکند و این رطوبت به سرعت بخشی فرآیند تخمیر عسل کمک میکند. پس بلافاصله بعد از استفاده از عسل، در ظرف را محکم ببندید.

عسل را دور از مواد بودار قرار دهید

عسل را دور از مواد بودار قرار دهید

عسل علاوه بر اینکه جاذب فعال رطوبت است، بو را نیز به سرعت جذب میکند. قرار گرفتن عسل در معرض مواد بودار میتواند روی طعم و خاصیت عسل تاثیر منفی بگذارد. موادی مانند پارافین، مواد نفتی و قیر به راحتی عسل را بدبو خواهند کرد.

عسل را با قاشق خشک و تمیز جابجا کنید

عسل را با قاشق خشک و تمیز جابجا کنید

فقط اندکی رطوبت و چربی کافی است که عسل را رو به ترشیدگی ببرد. برای برداشتن عسل حتما از قاشقی تمیز و خشک استفاده کنید. عسل را به مقدار مورد نیاز در ظرفی جدا بکشید و مصرف کنید و سعی کنید عسل اضافه را به ظرف اصلی بازنگردانید.

عسل را حرارت ندهید

عسل را حرارت ندهید

در صورتی که عسل رس داد میتوان با استفاده از حرارت غیرمستقیم رس آن را باز کرد ولی این کار اگر با دقت انجام نشود ممکن است به عسل آسیب وارد شود بنابراین در درجه اول سعی کنید عسل را به صورت رس دار مصرف کنید. ولی اگر دوست داشتید عسل را با ظاهر همیشگی اش مصرف کنید بهتر است ظرفش را در حمام آب گرم که دمای آن کمتر از ۶۰ درجه سانتیگراد است قرار دهید تا رس آن به آرامی باز شود.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
بارگذاری بیشتر در آشپزی و غذا

۷ دیدگاه ها

  1. سدید ماشین افلاک

    ۹۷/۰۷/۲۵ در ۱۰:۱۷ ق.ظ

    درمورد عسل های طبیعی و درمان آن هم مقاله بنویسید

    دیدگاه

  2. تعمیر جاروبرقی سامسونگ

    ۹۷/۰۷/۱۹ در ۷:۴۳ ق.ظ

    ممنون از مطالبه خوبتون
    اگه میتونید راههای تشخیص عسل را هم توضیح بدید

    دیدگاه

  3. اخذ ایزو

    ۹۷/۰۷/۱۸ در ۱۰:۰۰ ق.ظ

    عسل خوب اگه گیر بیاد من حاضرم پول خوبی هم بدم بابتش

    دیدگاه

    • امیریان 09144240196 سهندهشترود

      ۹۷/۰۸/۰۲ در ۹:۲۷ ق.ظ

      سلام
      من عسل طبیعی با ساکارز زیر ۳درصد دارم وبصورت شان سبدی وشهد ارایه میدم کاملا مطمئن وسفارشی -خدرا شکر هرکی عسل برده راضی بوده ازمحصول تولیدی ما(درهرکاری رضای خداوند باید مد نظر باشد )برکت روزی دردرستی است
      قیمت شان مخصوص سبد باموم صددرصد طبیعی ۱۰۰هزارتومان
      شهد طبیعی باساکارز ۳درصد ۶۵هزار تومان

      دیدگاه

  4. پیمانکاری ساختمان

    ۹۷/۰۷/۱۶ در ۱۲:۰۹ ب.ظ

    بله متشکرم البته عسل های الان نگهداری زیاد لازم داره چون طبیعی نیستن عسل طبیعی خوب می مونه

    دیدگاه

  5. کولر گازی اینورتر

    ۹۷/۰۶/۱۴ در ۵:۰۰ ق.ظ

    مطالب سایت عالیه.ممنون از شما.به امید توفیق روزافزون

    دیدگاه

  6. آموزشگاه زبان

    ۹۷/۰۶/۱۱ در ۹:۴۴ ق.ظ

    باز هم مطالب وبسایت شمارو پیگیری و استفاده خواهم کرد

    دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

بگو چطور بهترین روغن برای پخت و پز را انتخاب کنم؟

آشنایی با انواع روغن و چربی های خوراکی روغن پخت و پز    امروزه اسم چربی ها و روغن ها بد در…