خانه خانه داری آشپزخانه بگو چطور چاقوی آشپزخانه با کیفیت بخرم؟

بگو چطور چاقوی آشپزخانه با کیفیت بخرم؟

۰
30
خرید چاقوی آشپزخانه

راهنمایی ها و نکته های خرید چاقوی آشپزخانه

خرید چاقوی آشپزخانه

هزینه خرید چاقو + ۱۸ سال اندک به جای توجه به برند، به کارایی و راحتی توجه کنید

بدون حضور چاقوی خوب و مناسب، کار آشپز و آشپزخانه لنگ میماند. مهمترین ابزار آشپز به دلیل کاربرد زیاد و متنوع باید مشخصات خاصی داشته باشد. تیغه خوب و با کیفیت با قابلیت تیز شدن، دسته خوشدست و مقاوم لذت آشپزی را دو چندان خواهد کرد.

اما چاقوی مناسب را چطور انتخاب کنیم و چگونه چاقویی با کیفیت و ماندگار بخریم. آیا صرف مارک و برند یک چاقو نشانگر کارآیی و مناسب بودن آن است یا نکته های دیگری در این میان برای بررسی وجود دارد؟

در این مقاله نکته های مهم در خرید کارد و چاقوی آشپزخانه خوب و باکیفیت را بخوانید:

انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسید

انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسید

در ابتدا باید بدانید که چاقوهای آشپزخانه انواع زیادی دارند و قبل از هر خریدی باید آنها را بشناسید و متناسب با نیازتان، گزینه های مدنظر خود را انتخاب کنید. مهمترین چاقوهای آشپزخانه چاقوی سرآشپز و چاقوی همه کاره هستند ولی برای افرادی که به صورت حرفه ای به آشپزی میپردازند، چاقوهایی نظیر چاقوی سبزیجات، پوست کنی و … جایگاه و کاربرد خاص و حرفه ای خود را دارند.

در مقاله بگو چطور انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسم؟ آناتومی یک کارد آشپزخانه و انواع آن را با تصویر معرف ببینید و بشناسید. شما میتوانید بنا بر نیازتان، مجموعه کارهای آشپزخانه را تهیه کنید و بدین ترتیب مجموعه ای یکدست از چاقوهای آشپزخانه داشته باشید، یا یک یا چند نوع از انواع چاقوها را به آشپزخانه خود هدیه بدهید.

خصوصیات چاقوی خوب آشپزخانه چیست

خصوصیات چاقوی خوب آشپزخانه چیست

  • جنس تیغه: تیغه برش چاقو یعنی خط مقدم عملکرد چاقو و پر اهمیت ترین بخش آن. در ادامه انواع پرمصرف تیغه های چاقو را بشناسید:

    تیغه های سرامیک: از نظر تئوری بهترین نوع تیغه چاقو سرامیک است که زنگ نمیزند، به راحتی تیز شده و مدتها تیزی خود را از دست نمیدهد ولی مهمترین عیب آن شکنندگی بالاست که باعث میشود انتخاب مناسبی برای استفاده روزمره نباشد. همچنین انواع باکیفیت این تیغه ها بسیار گران قیمت هستند.

    تیغه های کربن استیل : در مرحله بعد، تیغه های استیل کربن (غیر استیل) هستند. این تیغه ها لبه های برنده دارند و به راحتی در خانه تیز میشوند ولی به سرعت زنگ میزنند و نیاز به نگهداری دقیق و با حوصله ای دارند.

    تیغه های فولاد ضدزنگ (Stainless Steel): تقریبا اکثر چاقوهای مدرن آشپزخانه از این نوع تیغه ساخته میشوند. مهمترین ایراد این تیغه ها، کند شدن سریع و سخت بودن فرآیند تیز کردن آنهاست. در عوض این تیغه ها در مقابل زنگ زدگی بسیار مقاوم هستند. هرچه درصد کربن در این تیغه ها بیشتر باشد، تیغه هایی محکم تر ، باکیفیت تر و گران تری خواهیم داشت که دیرتر کند میشوند.

    نکته: به طور کلی تیغه های شکل داده شده با حرارت از تیغه هایی که به سورت قالبی از ورقه های بزرگ ساخته میشوند کیفیت بیشتری دارند چون در فرآیند شکل دهی، تیغه محکم تر میشود. یکی از روشهای تشخیص تیغه حرارت دیده، ضخامت بیشتر قسمت انتهایی تیغه و آغاز دسته چاقوست.

  • نکته: از خریدن چاقوهایی که ادعا میشود نیازی به تیزکردن ندارند خود داری کنید. در حقیقت ترجمه این موضوع این است که این چاقوها را نمیشود تیز کرد و کدام چاقوست که به مرور زمان لبه هایش از حالت نیفتد و کند نشود؟!
  • دسته خوش دست!! : ابزار اگر در دست استاد ننشیند، کار یا خراب میشود و یا استاد آسیب میبیند. شما در درجه اول باید با چاقو احساس راحتی کنید. پس دسته های آن را به دست بگیرید و ببینید که آیا متناسب با فیزیک دست و سلیقه شما هستند یا خیر. در هر صورت روکش دسته باید کامله به انتهای تیغه متصل بوده و فاصله ای بین آنها نباشد. هر گونه عدم یکدستی در روکش دسته یا وجود فاصله و خلل و فرج نه تنها استقامت آن کاهش خواهد یافت بلکه میتواند محل تجمع انواع موجودات ذره بینی و بیماری زا باشد. از طرفی کاردی انتخاب کنید که در محل پایان تیغه و ابتدای دسته، به گونه ای طراحی شده باشد که در صورت سرخوردن دست روی دسته، از کشیده شدن دست روی لبه برش جلوگیری کند.
  • جنس روکش دسته: جنس روکش دسته هم باید در خرید مورد توجه قرار بگیرد. روکش دسته ممکن است از جنس پلاستیک، چوب، کائوچو ، شاخ حیوانات یا فلز باشد. چوب و شاخ حیوانات با اینکه از نظر ظاهری چاقو را زیبا و جذاب میکنند ولی انتخاب های مناسبی برای کاربردهای روزمره نیستند. شاخ حیوانات به مرور زمان خشک و شکننده میشود و نمونه های متعددی وجود دارد که چوب یا شاخ دسته هنگام کار شکسته و موجب آسیب کاربر شده است. دسته های فلزی عمر بیشتری دارند و کمتر آسیب میبینند ولی کار با آنها با دستان خیس سخت تر از کار با دسته های چوبی یا پلاستیکی است. به طور کلی میتوان گفت مواد چگال و محکم برای روکش دسته چاقو انتخابهای بهتری هستند.
  • طول انتهای تیغه: نقطه ضعف بیشتر چاقو ها و محل شکست آنها، بخش انتهایی تیغه است که در دسته قرار دارد. ببینید انتهای تیغه چاقوی مورد نظرتان تا کجای دسته ادامه پیدا کرده و یا چه پهنایی دارد. بهترین حالت این است که انتهای تیغه به عرض دسته و تا انتهای آن کشیده شده باشد.
  • وزن چاقو: چاقوی سبک مناسب کارهای سرعتی و برش های ریز و چاقوی سنگین، مناسب برش قطعات بزرگ گوشت و دسته های سبزیجات است. از طرفی وزن چاقو با توجه به فیزیک بدنی شما و مدت زمان استفاده مداوم از آن، در عملکردتان تاثیر خواهد گذاشت. چاقویی انتخاب کنید که بهترین وزن از نظر کارایی و خصوصیات شما داشته باشد.
  • بررسی تعادل چاقو: در چاقویی با کیفیت، وزن در دو طرف تیغه و دسته به صورت یکسان تقسیم شده است. هر چقدر چاقو تعادل بهتری داشته باشد، برش های سریعتر، تمیز تری خواهد داشت و کمتر به دست و ساعد فشار وارد خواهد شد. این موضوع در چاقوی سرآشپز که تیغه های بلند تری دارد از اهمیت بیشتری برخوردار است. برای تست تعادل چاقو، حدفاصل انتهای تیغه برش و دسته را با نوک انگشتان و در حالی که لبه برش رو به پایین است بگیرید (البته توجه داشته باشید که این کار را با احتیاط انجام دهید.) هر چه چاقو متعادل تر باشد و حالت الاکلنگی یا چرخش به یک سمت نداشته باشد، متعادل تر و بهتر است.
  • طول و کیفیت لبه برش: لبه برش یک چاقو باید به طور کالم از نوک تا انتهای تیغه کشیده شده باشد و عرض مناسبی نیز داشته باشد. در برخی چاقوها، بیش از یک سانتیمتر از انتهای تیغه تیز نشده است و باعث بلا استفاده ماندن قسمت زیادی از تیغه میشود.

نکاتی در خرید ست چاقوی آشپزخانه

نکاتی در خرید ست چاقوی آشپزخانه

ست چاقوی آشپزخانه، مجموعه ای از انواع چاقوهایی است که یک آشپز به آنها نیاز خواهد داشت. البته همه آشپزها لزوما به همه انواع کارد های معرفی شده در این مقاله نیاز ندارند. بنابراین در صورتی که زیاد آشپزی نمیکنید نیازی به خریدن یک ست پر و پیمان از چاقوهای آشپزخانه نخواهید داشت.

در ست های معمول آشپزخانه، معمولا چاقوی سرآشپز، چاقوی همه کاره، چاقوی نان، چاقوی سبزیجات، چاقوی پوست کنی، قیچی و سوهان وجود دارد. این ست ها معمولا با یک پایه که ممکن از از جنس چوب، فلز یا پلاستیک باشند عرضه میشوند.

وجود پایه تاثیر مهمی در جلوگیری از به هم خوردن لبه چاقو ها و در نتیجه حفظ بیشتر تیزی آنها، جلوگیری از تماس ناخواسته دست با لبه تیز چاقو ها و آسیب دیدگی و نهایتا نظم و هماهنگی بیشتر آشپزخانه خواهد داشت.

در انتخاب ست چاقو دقت کنید که پیش از آنکه مقهور برندها و سازندگان باشید، به کاربردی بودن اعضای مجموعه و نکات مهمی که در بخش قبل درباره خرید چاقو اشاره شد توجه کنید.

  • انواع چاقوهای آشپزخانه

    بگو چطور انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسم؟

    معرفی اجزای چاقو و انواع چاقوهای پرکاربرد در آشپزخانه و آشپزی انواع چاقوهای     چاقو مهمتر…
بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
بارگذاری بیشتر در آشپزخانه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

بگو چطور از یخ زدگی لوله های آب در زمستان جلوگیری کنم؟

نکته هایی برای پیش گیری از ترکیدن و یخ زدگی لوله های آب در زمستان یخ زدگی لوله های آب     …