خانه خانه داری آشپزخانه بگو چطور انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسم؟

بگو چطور انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسم؟

۴
30
انواع چاقوهای آشپزخانه

معرفی اجزای چاقو و انواع چاقوهای پرکاربرد در آشپزخانه و آشپزی

انواع چاقوهای

هزینه اندک + ۱۸ سال اندک .
چاقو مهمترین ابزار یک آشپز است و انتخاب و داشتن چاقویی مناسب کار و آماده کمک زیادی به پیشبرد کار آشپزی و در نتیجه افزایش سرعت و کیفیت کار خواهد شد. چاقوهای آشپزخانه در انواع خاص و متنوعی وجود دارند و البته در کیفیت ها و برندهای متنوعی در دسترس هستند.

چاقو ها با توجه به هدف و کاربرد، طراحی های گوناگونی دارند. برای اینکه بتوان بهترین استفاده را از آنها برد و نتیجه ای خوب و جذاب داشت باید انواع چاقوها را بشناسیم و مناسب ترین آنها را برای هدف خود برگزینیم. بعد از مطالعه این مقاله قبل از اینکه برای خرید چاقوی آشپزخانه دست به کار شوید سری به بگو چطور چاقوی آشپزخانه با کیفیت بخرم؟ بزنید.

در این مقاله ابتدا با بخش های اصلی چاقو اشنا شوید و سپس انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسید:

آناتومی چاقو را بشناسید

آناتومی چاقو را بشناسید

استفاده روزمره و هر لحظه از چاقو در زندگی باعث شده است که توجه کمتری به جزییات آن داشته باشیم. اما چاقو برخلاف دیدگاه بیشتر ما به عنوان وسیله ای ساده برای برش، دارای جزییات زیادی در ساخت و مشخصات فیزیکی است.

تولیدکنندگان و متخصصان چاقو آن را به هشت بخش تقسیم میکنند و هنگام تولید برای هرکدام برنامه و نقشه خاصی دارند. با تغییر هرکدام از این بخش ها، عملکرد و کاربرد چاقو نیز میتواند متفاوت شود.

اجزای اصلی هر چاقو:

  • نوک Tip: ابتدای تیغه چاقو برای بریدن و شکافتن که با توجه به نوع چاقو ممکن است بسیار تیز و ریز تا گرد و غیر برنده باشند.
  • کمر Spine: ستون فقرات چاقو، جایی که استحکام اصلی تیغه از آن است. بخش بالایی چاقو که معمولا تیز نیست
  • لبه برش Cutting Edge: لبه تیز چاقو که کار برش را انجام میدهد. این لبه با توجه به نوع کاربرد چاقو ممکن است صاف یا دندانه دار باشد. همچنین جهت تیز شدن لبه در برخی چاقو ها از یک طرف و در برخی نیز از دو طرف است.
  • بدنه تیغه Blade face: پهنای تیغه که با توجه به نیاز استفاده اندازه متفاوتی خواهد داشت. در بیشتر چاقو ها این قسمت یکنواخت است ولی در برخی همچون چاقوی پنیر، حفره های روی آن تعبیه شده است.
  • بالشتک Bloster : در چاقوهای آهن ورز شده در فاصله دسته تا تیغه، این بخش قرار داده میشود تا هم وزن بیشتری به چاقو داده شود و هم تعادلش بهتر حفظ گردد.
  • دسته Handle: دسته چاقو که معمولا جنسی غیر فلزی مانند پلاستیک یا کائوچو دارد ولی در برخی از چاقو از چوب، شاخ حیوانات و نظایر اینها استفاده میشود.
  • انتهای تیغه Tang: بخش انتهایی تیغه چاقو که در داخل دسته قرار میگیرد. هر چه این بخش به نسبت طول دسته بلندتر باشد، عمر و ماندگاری چاقو بهتر است. در چاقوهایی که انتهای تیغه به طور جزیی در درون دسته قرار داشته باشد ممکن است در اثر فشار دسته ترک بردارد.
  • قنداق Butt: انتهای چاقو که ممکن است منحنی یا صاف باشد. در برخی از چاقو ها سوراخی برای آویزان کردن آنها در این بخش تعبیه میشود.

انواع چاقوهای آشپزخانه

انواع کاردهای آشپزخانه را بشناسید

انواع کاردهای آشپزخانه را بشناسید

با اینکه در یک ست چاقوی آشپزخانه معمولا تعداد زیادی چاقوی رنگ به رنگ وجود دارد ولی خیلی از ما بدون توجه به نوع و کاربرد، از آنها استفاده میکنیم. در ادامه برخی از مهمترین انواع چاقوهای آشپزخانه را بشناسید:

چاقوی همه کاره  Utility Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

مطابق نامش، آچار فرانسه چاقوهاست با تیغه ای معمولا حدود ۱۳ سانتیمتری و برای برش انواع مواد غذایی، میوه و سبزیجات و برش نان و غیره

چاقوی سرآشپز Chef’s Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

یک چاقوی همه فن حریف دیگر البته حرفه ای تر از چاقوی همه کاره، با تیغه ای بلند ترحدود ۲۰ سانتیمتر) و البته پهن تر. با این چاقو کارهای برش و ریز کردن گوشت و دیگر مواد غذایی را به راحتی انجام خواهید داد.

چاقوی سبزیجات یا پوست کنی Paring Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقویی است که تیغه آن به عمد کوتاه در نظر گرفته شده است(زیر ده سانتیمتر) تا دقت در پوست کردن میوه ها و سبزیجات کوچک بالاتر برود. این چاقو برای برخی ظریف کاری ها هم مناسب است.

چاقوی پوست کنی Peeling Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

این چاقو با نوک خمیده مختص کارهای دقیق و جزیی است. این چاقو برای کارهایی که علاوه بر تیغه به نوک تیزی هم نیاز است استفاده میشود. همچنین خارج کردن میوه ها و مغزهای میوه ها و همچنین خارج کردن داخل خیار و بادمجان نیز از جمله هنرهای این کارد است.

چاقوی نان Bread Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقویی کشیده و دندانه دار که برای برش تمیز و یکنواخت نان (به خصوص نانهای حجیم یا فانتزی ) طراحی شده است. البته از آن میتوان برای برش کیک و میوه ها نیز استفاده کرد.

چاقوی ریز کردن Slicing Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

 

حتما در ریز کردن گوجه با چاقوهای معمولی به زحمت افتاده اید، مقاومت پوست نازک ولی خاص گوجه باعث میشود که بخش داخلی نرم و آبکی آن را خراب کنید. برای ریز کردن گوجه باید از این چاقو بهره ببرید. این چاقو از نظر ظاهری بسیار شبیه چاقوی نان است (و در برخی مجموعه کارها یک چاقو به عنوان برش نان و ریزکننده وجود دارد) . معمولا این چاقو دندانه های تیز تری از چاقوی نان دارد و تیغه اش نیز کمی کوتاه تر است.

ساطور Cleaver

انواع چاقوهای آشپزخانه

ساطور با تیغه ای بسیار پهن تر و البته وزنی بیشتر از دیگر اعضای مجموعه کارد به خوبی قابل تشخیص است. از این ابزار برای برش قطعات بزرگ گوشت و البته استخوان استفاده میشود. امروزه کاربرد این ابزار کمتر شده است و معمولا گوشت و استخوان در قصابی به قطعات کوچک ریز میشود و نیازی به ساطور نیست. ساطور سبزیجات نیز وجود دارد که نوک تیز تر و نازک تری از ساطور معمول دارد و برای ریز کردن سبزیجات استفاده میشود.

چاقوی بونینگ Boning Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

این چاقو را با تیغه نوک تیز، عرض کم و البته قسمت انتهایی تیغه که شیبش کمی به داخل رفته است بشناسید. این چاقو برای کار با گوشت و به خصوص جداکردن تمیز و با دقت انواع گوشت از استخوان استفاده میشود.

چاقوی فیله بری Filleting Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقویی شبیه چاقوی بونینگ با تیغه ای بلند تر و منعطف تر برای فیله کردن ماهی و گوشت.

چاقوی ماهی Salmon Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

بلندترین عضو خانواده کاردها با نوک گرد و بدنه منعطف برای قطعه کردن ماهی به برشهای ریز

چاقوی کفگیری Spatula

انواع چاقوهای آشپزخانه

کمی کوتاه تر از چاقوی ماهی، و عریض تر (همانند اسمش چیزی شبیه کفگیر) مناسب برای پخت و پز املت یا پنکیک

چاقوی پنیر Granton Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقوی پنیر به واسطه سوراخهای روی تیغه آن به چشم می آید. این سوراخها به این دلیل روی کارد قرار داده شده است که هنگام برش مواد غذایی نرم و چسبناکی همانند پنیر، تکه های آن به کارد نچسبد و به قطعه های ریز و زشت تبدیل نشود.

چاقوی سانتوکو Santoku Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقوی سرآشپز شرق دور. نسخه ژاپنی چاقوی سرآشپز که متخصص خورد کردن گوشت، غذاهای دریایی و سبزیجات است. این چاقو کوتاه تر و پهن تر از چاقوی سرآشپز است.

چنگال برش Carving Fork

چنگال بلند معروف که احتمالا در فیلم های سینمایی دیده اید که برای کمک به برش قطعات بزرگ گوشت در شب کریسمس استفاده میشود. همچنین از این چنگال برای جابجایی و پشت و رو کردن قطعات بزرگ گوشت استفاده میشود.

چاقوی گوجه فرنگی Tomato Knife

انواع چاقوهای آشپزخانهچاقویی کوتاه با نوکی چنگال مانند برای برداشتن قطعات کوچک میوه و نوکی تیز برای برش پوست سخت میوه ها و صیفی جات.

چاقوی استیک Steak Knife

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقوی استیک را به طبیعت قدرتمند و برشهای دقیق و نازک میشناسند. این چاقو که شباهت زیادی به چاقوی بونینگ دارد با تیغه هایی کوتاه تر و بدنه نازک تر برای برش و تکه کردن قطعات گوشت استیکی استفاده میشود.

چاقوی تزیینات Decorating Knife‌

انواع چاقوهای آشپزخانه

چاقویی با لبه های با دندانه های شانه مانند برای ایجاد برش هایی خاص و زیبا روی قطعات میوه و سبزیجات استفاده میشود.

  • خرید چاقوی آشپزخانه

    بگو چطور چاقوی آشپزخانه با کیفیت بخرم؟

    راهنمایی ها و نکته های خرید چاقوی آشپزخانه خرید چاقوی آشپزخانه     بدون حضور چاقوی خوب و م…
بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
بارگذاری بیشتر در آشپزخانه

۴ دیدگاه ها

  1. بازسازی ساختمان

    ۹۶/۱۰/۰۶ در ۶:۲۸ ق.ظ

    چه چاقویی واقعا
    مرسی از این اشتراک گذاری خوبتون.

    دیدگاه

  2. هاست ویندوز

    ۹۶/۱۰/۰۴ در ۴:۱۸ ق.ظ

    از وب سایت مورد علاقه خود بسیار سپاسگزارم شما تجربه خود را به ما می دهید
    من برای شما موفقیت زیادی کسب کرده ام

    دیدگاه

  3. خیلی جالب بود
    من فقط سر آشپز رو میشناختم اونم میگفتم داداش یه دسته زنجان بده 🙂

    دیدگاه

    • مدیر سایت

      ۹۶/۰۹/۲۹ در ۱۲:۴۳ ب.ظ

      راست گفتید. برای اکثر ما دو نوع چاقو وجود داره: چاقو و چاقو اره ای

      دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

بگو چطور از یخ زدگی لوله های آب در زمستان جلوگیری کنم؟

نکته هایی برای پیش گیری از ترکیدن و یخ زدگی لوله های آب در زمستان یخ زدگی لوله های آب     …