خانه تغذیه و خوراک آشپزی و غذا بگو چطور پیراشکی کرم دار درست کنم؟

بگو چطور پیراشکی کرم دار درست کنم؟

۰
8
طرز تهیه پیراشکی کرم دار

طرز تهیه پیراشکی کرم دار

مواد اولیه پیراشکی کرم دار + ۱۵ سال اندک هنگام سرخ کردن پیراشکی احتیاط کنید

هنگام مدرسه یکی از خوراکی های محبوبمان برای میان وعده پیراشکی بود. مخصوصا آن مدل از پیراشکی که وسطش کرم خوشمزه و لطیفی هم داشت و لذت خوردنش را مضاعف می کرد. برای یاد آوری طعم خوب آن طرز تهیه پیراشکی کرم دار خانگی را به شما یاد خواهیم داد.

درواقع آن چیزی که ما به عنوان پیراشکی از آن یاد می کنیم لغتی روسی است و به هر نوع غذایی گفته می شود که روکش نانی شکل داشته و درونش با مواد متنوع پر شده است. پیراشکی کرم دار شیرین و خوشمزه ما همان دونات فرنگی هاست.

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی کرم دار

مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی کرم دار

  • تخم مرغ دو عدد
  • شیر سه چهارم پیمانه
  • کره نرم۵۰ گرم یا یک قاشق غذاخوری سرپر
  • شکر ۴۰ گرم یا یک چهارم پیمانه یا سه قاشق غذاخوری
  • آرد به میزان لازم
  • نمک یک پنس یا نصف قاشق چایخوری
  • خمیر مایع ۱ قاشق غذاخوری
  • وانیل یک قاشق چایخوری
  • آب ولرم یک چهارم پیمانه

مواد لازم برای کرم پیراشکی

مواد لازم برای کرم پیراشکی

  • نشاسته سه قاشق سرپر
  • شیر سرد ۱ لیوان سرخالی
  • پودر هل یک قاشق چایخوری
  • وانیل نوک قاشق چایخوری
  • گلاب دو قاشق غذاخوری

 

روش تهیه خمیر پیراشکی کرم دار

روش تهیه خمیر پیراشکی کرم دار

آب ولرم، یک قاشق چایخوری شکر و خمیر مایع را در یک لیوان با هم مخلوط کنید. ده دقیقه به آن زمان بدهید تا پف کند و به اصطلاح عمل بیاید.

در کاسه ای بزرگ تخم مرغ ها را شکانده با چنگال یا هم زن دستی هم بزنید. نمک، شکر و شیر ولرم را اضافه کرده و با هم خوب ترکیبشان کنید. کره و در نهایت مخلوط آب و خمیر مایعی که تهیه کرده بودیم را اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید.

نکته: کره را از قبل از یخچال خارج کرده تا به دمای محیط برسد و نرم شود. اگر این کار را نکردید آن را در ظرف گذاشته و ظرف را برای یکی دو دقیقه روی بخار آب قرار دهید.

به مایع مخلوط مواد کم کم آرد اضافه کنید. سعی کنید قاشق به قاشق این کار را انجام دهید و خمیر را هم بزنید تا وقتی که خمیر به دست نچسبد. اگر لیوانی آرد اضافه کنید ممکن است زیاده از حد آرد بریزید و خمیر سفت شود و در نهایت پیراشکی بافت نرم خود را از دست بدهد.

بعد از اینکه حسابی خمیر بازی کردید و آن را ورز دادید ظرفی بزرگ را چرب کنید و خمیر را در آن بگذارید. در آن را ببندید یا با سلفون بپوشانید تا خشک نشود. آن را به مدت دو ساعت در محیطی گرم نگه دارید تا حجم آن تقریبا دو برابر شود.

نکته: ظرف باید به اندازه ای باشد که وقتی خمیر عمل آمد مانعی برای افزایش حجم خمیر ایجاد نکند و خمیر کاملا در آن آزاد باشد.

بعد از دو ساعت خمیر را کمی ورز داده از آن چانه (گلوله های کوچک تر از خمیر) های تقریبا به اندازه هشتاد گرم یا در سایز یک سیب متوسط جدا کنید. سینی را چرب کرده آنها را روی سینی با فاصله قرار دهید.خیلی کم رویش را فشار دهید تا کمی پهن شود. مجددا به مدت ده دقیقه به آنها استراحت می دهیم.

روش تهیه کرم پیراشکی

روش تهیه کرم پیراشکی

در ده دقیقه ای که قرار است چانه های خمیر استراحت کند کرم پیراشکی را درست کنید. ابتدا نشاسته را با شیر سرد کاملا حل کنید. به آن شکر، گلاب، هل و وانیل بیفزایید و روی حرارت متوسط اجاق قرار دهید. باید مرتب کرم را هم بزنید تا کمی غلیظ شود. زمانی که رد قاشق روی کرم افتاد یعنی آماده شده است و باید آن را از روی شعله بردارید.

روش پخت پیراشکی

روش پخت پیراشکی

قابلمه ای با شعاع کم انتخاب کنید و در آن روغن مایع با حجم زیاد بریزید. خمیر های پیراشکی را در روغن داغ سرخ کنید تا رنگ آن طلایی قهوه ای شود. آن را از روغن خارج کرده درون آبکشی فلزی قرار دهید. فرصت بدهید تا کمی خنک شود. سپس عرض آن را کمی برش دهید و کرم را با قاشق درونش بریزید.

اگر می خواهید پیراشکی کم چرب باشد و در روغن سرخ نشود می توانید آن را در فر بگذارید. نگارنده امتحان کرده و نتیجه خوبی گرفته است. فر را از قبل روشن کنید و روی دمای ۱۸۰ درجه سلسیوس قرار دهید. سینی فر را چرب کرده چانه های خمیر را در آن با فاصله بچینید. برای براق شدن می توانید روی پیراشکی را با فرچه شیرینی پزی یا قاشق زرده تخم مرغ هم زده یا عسل بمالید. اگر هم کسی شما را نمیبیند با انگشتان مبارک هم خوب جواب می دهد. سینی را درون فر گذاشته نیم ساعت به آن زمان بدهید. در آخر شعله بالای فر را روشن کنید تا به مدت دو دقیقه روی پیراشکی ها طلایی شود.

وقتی روی آن خوشرنگ و طلایی شد آن را از فر خارج کنید. صبر کنید تا کمی خنک شود. سپس آن را برش داده کرم را وسط آن بریزید. میتوانید با استفاده از ماسوره شیرینی پزی در پیراشکی ها کرم بریزید.

نکته: زمانی که برای پخت در نظر میگیرید بستگی به مدل فر شما دارد. بعد از بیست دقیقه مرتب به آن سر بزنید تا نسوزد.

بعد از اینکه با یکی از دو روش ذکر شده پیراشکی را پختید و درونش کرم ریختید بعد از اینکه کاملا خنک شد می توانید روی آن را با شکلات آب شده یا پودر قند تزیین کنید.

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
بارگذاری بیشتر در آشپزی و غذا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بررسی کنید

بگو چطور از عسل نگهداری کنم؟

نکته های مهم در حفظ و نگهداری از عسل      عسل ماده غذایی اعجاب آوری است که علاوه بر داشتن …